Dag 5% Soulac sur Mer -2 16 juni 2017
Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim
17 Juni 2017 | Frankrijk, Soulac-sur-Mer
Oplettende lezertjes zal het zijn opgevallen, dat het avoturengehalte van onze reis afnemend is. Dat klopt en dat is ook de bedoeling. Na zeven weken met enerverende en avontuurlijke belevenissen, doen we het wat kalmer aan, reizen we wat minder en relaxen we wat meer.
Zo ook vandaag, nu we voor de tweede dag op de camping Les Pins in Soulac sur Mer staan.
Het is hier heerlijk rustig. Daarom kunnen we lang uitslapen. Ook het weer werkt mee en daarom kunnen we lekker buiten ontbijten. Een geweldig fijne camping met behulpzaam personeel. Had ik ’s morgens bij het brood halen gemeld dat een van de padverlichtingen het niet deed; voor de middag was de lamp vernieuwd.
De belangrijkste activiteiten van de ochtend gingen verder op aan het observeren van een aantal Hops (of Hoppen) die hier rondvlogen en hun karakteristieke Hoep-oep-oep lieten horen.
’s middags zijn we naar het strand gelopen l’Amélie-sur-Mer. Ondanks het verbod hebben we Doortje ongestraft langs de zee kunnen laten rennen. Het was daar ontzettend rustig ondanks het prachtige weer.
Terug op de camping hebben we ons bezig gehouden met de plannen voor morgen. We gaan dan een reis over het water maken van het kaliber Marsdiep (de boot naar Texel) om over de Gironde te komen naar Royan. Daar rijden we een door Joop aanbevolen route als opmaat van weer een stukje verder naar het Noorden. Want ook Nederland trekt; in het bijzonder een aantal bijzondere inwoners en inwonertjes, die ons na aan het hart liggen.
Nu hebben we net pannenkoeken gegeten, afgewassen en opgeruimd.
Morgen toch weer nieuwe avonturen?
17 Juni 2017 - 16:31
E&S:
Mooi zo, geniet ook maar eens van de rust op het mooie Franse platteland aan de kust, heeft die camper ook even behoefte aan. Minder avonturen? Zie feut, groetjes