Dag 07 07 september 2025 fietsen in Zeeland
Door: Ans en Wim
Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim
07 September 2025 | Nederland, Kerkwerve
Dag 07 07 september 2025 fietsen in Zeeland
Vandaag is onze kleindochter Vera jarig,!!!!!
Vanharte gefeliciteerd,
Vandaag wordt ook een prachtige dag voor een fietstocht.
Zonnig en warm en een flinke bries. We maken de fietsen gereed en ons zelf (oa flink ingesmeerd met zonnebrandcrème) en vertrekken omstreeks 12 uur.
Eerst naar de Flauershaven en daarna westwaards met links de Oosterschelde en rechts plan Tureluur, een landherinrichtingsplan langs de Oosterschelde. Dit zorgt voor veel Plasdrasgebieden langs de dijk waar de natuur en vooral ook de vogels extra goed gedijen. In dit jaargetijde kleurt het gebied rood door de herfstkleur van zeekraal, die daar uitbundig groeit. Prachtig om te zien bij de stralende zon.
De route loopt langs de Oosterschelde om bij Schelphoek wat naar het binnenland terug tegaan en afwisselend bosachtig en duinweides laat zien.
Verderop weer langs het water en passeren we oa de Stompe toren die symbool staat voor het verdronken land. Na het haventje van Burghsluis gaan we de weg naar de Oosterscheldekering onderdoor en naderen we het dorpje Westerschouwen, dat bomvol is met toeristen voor het strandvertier.
We vinden op een pleintje een schaduwrijk tafeltje bij restaurant Zeelust voor een heerlijke lunch.
Vervolgens de Dominiale bossen en prachtige duinen, waardoor het fietspad zich heen kronkelt.
We rijden na burgh haamstede weer door prachtige duingebieden tot bij langs zee en moeten enkele vervaarlijke klimmen en afdalingen trotseren. Uiteindelijk komen we bij het drukke Renesse aan en nog even later in Scharedijke, waar we een ijsje eten en landinwaarts de weg naar de camping opgaan,
Moegestreden maar meer dan voldaan komen we daar na 46 km omstreeks 17.00 uur aan en rusten heerlijk uit.
Na een koud biertje en later de broodjes nadert ook deze prachtige dag het einde. Met een roezig hoofd kijken we nog even naar de maansverduistering en gaan heerlijk slapen.
Maar eerst nog een slokske
Morgen naar het groene hart van Holland!
07 September 2025 - 22:31
R&N:
Een prachtige (fiets) dag. (En stiekem toch getraind voor de "IronMan".) Veel succes!