Dag 39 24 mei 2024 75 jaar - Reisverslag uit Brant Broughton, Verenigd Koninkrijk van Ans en Wim Wiessner - WaarBenJij.nu Dag 39 24 mei 2024 75 jaar - Reisverslag uit Brant Broughton, Verenigd Koninkrijk van Ans en Wim Wiessner - WaarBenJij.nu

Dag 39 24 mei 2024 75 jaar

Door: Ans en Wim

Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim

24 Mei 2024 | Verenigd Koninkrijk, Brant Broughton

Dag 39 Vrijdag 24 mei 2024 75 jaar

Een dag van vreugde en weemoed.

Vandaag is het 24 mei, de dag dat ik 75 jaar geleden het levenslicht zag. Hoe wel ik mij die dag niet kan herinneren is het wel de moeite waard om dit te herdenken. Dat vonden Ans, Jan en Elly ook, dus was er bij de gezamenlijke koffie een kaarsje en kleine appeltaartjes om dit te vieren. En een mooie gelukwenskaart.

En er is weemoed. Het is de laatste keer van deze vakantie, dat we gevieren zijn. We gaan nu ieder ons eigen weg indirect naar ons eigen huis. Wat hebben we met zijn vieren een prachtige vakantie gehad!

Dankjewel Elly en Jan!

Ans en ik gaan als eerste de camping af.

De reis gaat naar Brant Broughton, een eindje onder Lincoln.

Via de rondweg van York (met een keer een foute afslag) komen we op de A19 en de A63 naar Howden, een stukje A614 en vervolgens de A161, een lange smalle en vaak rustige weg naar het zuiden.

Daar valt eigenlijk niet zo veel over te vertellen. We kunnen aardig vlot doorrijden door het vlakke platteland. Wel veel bochten, weinig heuvels en veel gras- en akkerbouw.

Onderweg koffie gedronken in de buurt van Eastoft op een van de spaarzame parkeerplaatsjes. We komen door een aantal kleine plattelandsdorpjes, die er echt Engels uit zagen.

Bij Torksey , vlak voordat we de A1133 opdraaien lunchen we op een verlaten parkeerterrein.

aan het einde van de A1133 draaien we de A17 op en nemen de afslag naar Brant Broughton en vinden we de oprit naar de camping, die afgesloten is. We bellen het voorgescheven nummer en zien daarna de baas met zijn golfkarretje aankomen. Hij ontsluit de poort en laat ons de camping oprijden tot wij, zoals hijzelf zegt een zwarte man zien, die ons de plek zal wijzen. Na wat gestrubbel tussen de baas en zijn medewerker weten we hoe we moeten staan, zetten de bus op zijn plaats en volgen de medewerker op zijn rondgang over de camping. De camping bestaat uit een grasveld met 8 ruime plekken (waarschijnlijk vooral voor tourers) en een bescheiden toiletverzameling, die overigens verrassend schoon is.

Er is 1 (prima) douche en een paar WC's.

Een beetje rommelig, maar niet verkeerd. We staan hier prima.

We zijn vrij vroeg dus gaan we het dorp in wandelen. Erg Engels, leuke huizen die bijna allemaal een naam hebben en een heel aparte kerk " the Parish Church of St. Helen'.

Heel oud, ook wel heel verwaarloosd, midden op een oud kerkhof, verstopt in het groen.

Daarna een 0.0 biertje en dan maakt Ans mijn verjaarseten klaar (Kluifkip met doppertjes en fruitsalade toe.

Dan is het afwassen, nog een wandelingetje, een kopje koffie, een blogje, een drankje en......lekker slapen.

Dank voor al jullie goede wensen per mail, blog, App of telefoon!!!!

PS vanochtend zijn onze vriende Cor en Jacqueline voor het eerst wakker geworden in hun nieuwe huis en Etten-Leur!! Veel geluk daar lieve vrienden!!

Morgen weer een feestdag:52 jaar getrouwd en een tochtje naar King's Lyne, weer een stukje dichter bij Harwich.

• 24 Mei 2024 - 23:08

R En N :

Wat een raar gevoel, het einde van de reis nadert. Eigenlijk nog geen zin in en gelijkertijd ook weer wel.

Gelukkig ook vandaag gewoon een goede rit en goed terechtgekomen op de nieuwe camping.

Al vast jullie beiden gefeliciteerd met jullie trouwdag morgen. Ik ben benieuwd of jullie daar zelf nog wat extra aandacht aan besteden.

Groetjes, slaap lekker en morgen weer gezond op.

• 25 Mei 2024 - 06:02

Marianne En Bertus:

Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt met z’n vieren. Mooie dingen gezien en af en toe spannende momenten meegemaakt. Wat fijn dat wij dit samen met jullie mochten beleven. Dank jullie wel. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Wim en vandaag weer een dag om te vieren. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. Hopelijk breekt vandaag af en toe het zonnetje door. In ieder geval heel veel plezier vandaag samen en de laatste paar dagen van deze vakantie.

• 25 Mei 2024 - 08:25

Sonja En Eric:

Weer op weg naar huis, na een mooie vakantie met Jan en Elly. Het was een prachtige reis. Maar nog niet helemaal ten einde. Nog een een paar mooie dagen samen gewenst. En voor vandaag van harte met jullie 52ste trouwdag!

• 25 Mei 2024 - 09:06

Joop:

Allereerst van harte gefeliciteerd. Dat jullie ook vandaag er een fijne dag van mogen maken. Verder reageer ik niet altijd, maar uiteraard volgen wij jullie bijzondere reis op de voet.

kusjes van ons.