Dag 15 28 mei los zand
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim
28 Mei 2020 | Nederland, Kuinre
Op fietsroutes in ’t Kuinderbos
Ligt het zand op vele paden Los
Ik trap me lens op zo’n parcours
Al is dat stoempen best wel stoer
Mijn benen zijn de klos.
Vandaag is het weer mooi weer met een frisse wind. Het wordt een dag met activiteiten. Behalve voor Jan, die mag lekker thuis blijven en op Doortje passen.
Dankjewel Jan!
Ans en Elly gaan samen fietsen langs de Linde en de Kuinder, door een mooi moerasgebied met soms heel smalle fietspaadjes. Ze spotten zelfs een bruine kiekendief stelletje, hazen, ganzen, tureluurs, tientallen ooievaars, zilverreigers en een blauwe reiger in een wel heel bevallige pose.. Zie bijgaande foto.
Het was een prachtige tocht. Het landschap is hier trouwens erg verrassend in deze vrij onbekende streek, waar je gemakkelijk op een fietstocht drie provincies aan kan doen.
Ondertussen had ik de MTB van het fietsenrek gehaald om een stuk van de MTB-route in het Kuinderbos te gaan fietsen. Een heel avontuur, want ik heb al 2 jaar niet meer offroad gefietst.
Na een klein stukje verharde weg duik ik het bos in. De route bleek voor een groot deel te bestaan uit zanderige paden, die ook door paardrijders en menners worden gebruikt. Met alle gevolgen van dien. Het was vanaf het begin dus stoempen geblazen met mijn beperkte conditie.
Gelukkig was de omgeving prachtig mooi en waren er ook minder zanderige, lees inspannende, stukken, waardoor ik ook van de omgeving kon genieten. Een gevarieerd bos met vennetjes en open stukken. Net als gisteren ook weer veel libelles.
Halverwege was er nog een heel krap opgezet technisch gedeelte met veel bochtjes en boomstronken en wortels, waar ik slechts met passen en meten doorheen kon. Hier was het gebrek aan routine goed merkbaar en lastig.
Na een kilometer of 15 kon ik het zware losse zand vaarwel zeggen en naar de camper terug keren.
IK was best moe, maar wel tevreden dat ik het had gefikst na twee jaar.
Jan zat nog steeds tevreden te chillen met Doortje (ook tevreden) aan zijn voeten.
Na een tijdje uitrusten zijn we vast aan het voorbereiden van de lunch begonnen.
Kort daarna kwamen Ans en Elly (ook al tevreden) met enthousiaste verhalen thuis.
Het werd een vrolijke lunch.
daarna opfrissen, omkleden, smoothie drinken, biertje en eten klaarmaken. Vandaag was het mijn beurt voor de verse pastasaus, Elly kookt de pasta.
Daarna zijn Elly en Ans gaan afrekenen bij de receptie en deden Jan en ik de Afwas.
Inmiddels was het te fris voor gezamenlijke koffie buiten. Dus ieder naar binnen in de eigen camper..
Deze erg mooie en prettige camping is voorlopig even de laatste gezamenlijke standplaats.
Wij onderbreken onze reis vanwege de te verwachten drukte met pinksteren en vanwege enkele verplichtingen naar onze familie en vrienden toe, bovendien moet ik 8 juni naar de orthopeed voor mijn schouder.
We melden ons weer…
28 Mei 2020 - 22:46
Cor En Jacqueline :
Hoi lieve vrienden
Gezellig dat jullie weer een weekje op honk zijn
Gauw wat afspreken ☺
Liefs van ons drie -
28 Mei 2020 - 23:08
Sander:
Misschien wordt het tijd voor een MTB opfris cursus van je kleinzoon