Dag 9 16 mei 2018 Konigsstuhl
Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim
16 Mei 2018 | Duitsland, Lohme
Vandaag blijven we op onze Natuurcamping. Een prettige plek, midden in het bos.
Vanuit daar kun je mooie wandelingen maken door het natuurpark. En dat gaan we dan ook doen. Het zonnetje schijnt, het is wel een beetje fris, dus toch maar buiten ontbijten. Na het ontbijt rustig een bakske en daarna wandelschoenen aan stokken mee en rugzak om.
Ons veldje is weer leeg, muv ons campertje, die heeft vandaag rust.
Als we vertrekken begint het zachtjes te regenen, volgens het mobieltje duurt het maar even, dus wachten we evan en jahoor het wordt droog en later op de dag wordt het weer prachtig weer. De jacks kunnen weer uit.
We lopen het bos uit en worden verrast door een vlucht kraanvogels die overvliegt.
Na een open stuk gaat het verder door het bos.
De weg voert ons naar de buitenrand van het natuurgebied, naar de kliffen, waar deze streek bekend om is. Om precies te zijn de “Königsstuhl” een uitzichtpunt. Het is een flinke wandeling, maar de moeite waard.
Daar aangekomen blijkt het een vrij commercieel gebeuren te zijn. Het mooiste punt is verpacht en bebouwd met een gebouw, dat ook natuurmuseum is, restaurant en een hoge entree vereIst om er in en bij te komen.
Gelukkig is er ook een wandeling langs de klif met een paar uitkijkpunten verderop. Onder andere het “Victoria Sicht”, ook mooi.
We wandelen ook daar wat rong en gaan na een softijsje weer op de terugtocht. Gelukkig houden de enkels van Ans zich goed, want de weg is behoorlijk oneffen.
In totaal hebben we zo’n 10 km gelopen.
Bravo Anske!!
Voor de rest hebben we lekker geluierd.
In het bos op de camping moest een dode boom worden verwijderd. Dit werd gedaan door een menselijke boomkruiper, die als een alpinist in de boom klom en de boom van boven naar beneden, stukje voor stukje ontmantelde, een leuk gezicht.
Morgen gaan we weer verder en hopen we de Poolse grens te passeren.
WE zijn benieuwd.