Dag 8 8 september De Elbetunnel
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Ans en Wim
08 September 2020 | Duitsland, Husum
“Als je op weg naar Husum stil wilt staan, moet je via de Elbetunnel gaan”
Hoe deze wijsheid bewaarheid werd, lees je in deze blog.
Vandaag vroeg uit de veren want er moet een flinke afstand worden afgelegd. Wij vanuit Bourtange, Elly en Jan vanuit de Lutte.
na allerlei voorbereidende werkzaamheden vertrokken wij omstreeks kwart voor 10. Het weer is druilerig en dat zal het een flinke tijd blijven.
We volgen de A31 richting Oldenburg, Bremen en vandaar de A1 richting Hamburg. Onderweg hoorden we dat Elly en Jan ook waren vertrokken. Voor de Elbetunnel kwamen Jan en Elly ons voorbij. De Elbetunnel was een drama, de eerste kilometer ging wel maar daarna hebben we tijden stil gestaan, zonder te weten waarom. Best we eng zo tussen de stilstaande auto’s met draaiende motor vast staan midden in die naargeestige tunnel. Soms konden we honderd meter kruipend rijden om daarna weer vele minuten lang geen centimeter verder te kunnen. Eindelijk ging alles weer rijden en zagen we weer daglicht. Daar was de ellende nog niet aan zijn end, want alle verkeerslichten stonden op rood, weggedeeltes waren van rood kruis voorzien, maar we moesten toch maar door. Waarheen was niet duidelijk. Toen ook die onduidelijkheid was overwonnen bleken we op de A23 terecht gekomen te zijn richting Husum.
Onderweg gezamenlijk gestopt voor een bakske koffie voor de schrik.
In Husum vonden we gelukkig snel de beoogde camping, waar gelukkig nog plaats was. Het is inmiddels bijna half zes, maar nog net op tijd.
Met de mondkapjes op zijn Jan en ik ons gaan aanmelden. Kiezen was er niet bij, maar gelukkig kregen we twee plaatsen naast elkaar en na een hoop gehannes met de stroomvoorziening, die geheel volgens protocol moest worden angeschlossen hadden we onze campers (Mit Ausweiss) geïnstalleerd.
Na een drankje zijn we eerst een stuk wezen lopen langs het Wad. (Das Wattenmeer), prachtige tocht met zwermen steltlopers en veel schapen.
Daarna moest er nog worden gekookt, gegeten en afgewassen worden (ook met mondkapjes voor, het afwassen natuurlijk).
Bij de koffie en later de andere drank bespraken we de volgende dagen. Morgen Richting Denemarken, eerst nog boodschappen en tanken.
We hebben er zin in!!
Nu is het inmiddels half twaalf en moet de blog er nog gauw even uit.
Bij deze.
PS het weer is ’s middags nog best aardig geworden en tijdens de wandeling scheen de zon.
09 September 2020 - 01:48
Hans En Karin:
Veel plezier in Denemarken!! -
09 September 2020 - 09:33
Jack En Agnes:
De vakantie kan nu echt beginnen. Veel plezier!